Retseptid
Otsi retsepte

Suitsutursa võileivamääre

Tuuli Mathiesen

Hästi lihtne ja alati toimiv võileivamääre, mis peaks kõiki kalasõpru rõõmustama. Lihtsad kättesaadavad koostisosad ning vaid mõned minutid kogu selle võileivamäärde kokkusegamiseks – vahel on toidutegemine ikka erakordselt lihtne. Maitsestamiseks kasuta meelepäraseid ürte ja võimenda suitsukala maitset soovi korral ka tibakese mädarõikaga ning kindlasti ka tibakese sidrunimahlaga.

Kogus: 6-8-le

Valmistamisaeg: 10 minutit



Koostisosad

1 suitsutatud tursk, puhastatuna

200 g Farmi köögikreemi, toorjuustu või skyri, toasoojana

2 dl 35%-list koort

Hakitud värsket tilli või muid ürte

Sidrunimahla

Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Soovi korral mädarõigast

Serveerimiseks musta leiba ja keedetud vuti- või kanamune


Valmistamine

Vahusta koor koos Farmi köögikreemiga kohevaks vahuks. Tükelda suitsutursk väiksemateks tükkideks ja sega vahustatud kreemi sisse. Maitsesta hakitud tilli, soola, pipra, sidrunimahla ja soovi korral ka mädarõikaga. Serveeri musta leivaga ja paku juurde keedetud kana või vutimune ning värsket kurki või tomatit.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee