Kui Teile meeldivad ohtra täidisega küpsetised, siis toorjuustupirukas on midagi, mida valmistada võiks. See on muretainapõhjaga küpsetis, millel täidiseks ohtralt vaniljepudingu-toorjuustusegu. Siinkohal on põhi eelküpsetatud. Selleks, et tainaääred alla ei vajuks pole mõtet ubasid koogile raskuseks peale panna. Selle asemel aseta lihtsalt koogipõhi eelnevalt enne küpsetamist vähemalt 15 minutiks sügavkülma.
Põhi:
1,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl suhkrut
125 g võid
ca 2 sl külma vett
Täidis:
300 g Farmi Köögi toorjuustu, toasooja
350 g Farmi koorest vaniljepudingut
Riivitud šokolaadi (peale raputamiseks)
Sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi tainas purutaoliseks. Seejärel lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas 22cm pirukavormi põhja ja äärtele (soovi korral võid koogivormi eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdada). Aseta pirukapõhi sügavkülma vähemalt 15 minutiks. Seejärel küpseta põhja 175 kraadi juures ca 25 minutit. Lase seejärel täielikult jahtuda.
Täidise valmistamiseks sega täidise ained omavahel korralikult kokku ning laota küpsetatud tainapõhjale. Raputa peale riivitud šokolaad. Lase jahedas maitsestuda ca 2 tundi. Vahetult enne serveerimist pane kook ca 15 minutiks sügavkülma, nii läheb täidis meeldivalt külmaks.