Retseptid
Otsi retsepte

Mini Skyrlovad tsitruste ja granaatõunaseemnetega

Tuuli Mathisen

Pavlova on õhuline ja õrn kook, mis paneb õhkama nii mitmedki magusasõbrad. Magusale ja õrnõhulisele beseele aitab sisu luua kreemine sisu, millele sätitud särtsakashapud tsitruselised ja purpuspunased granaatõunapärlid. Kokku moodustub igati nauditav ja värviteraapiat pakkuv kooslus. Tänud skyrist valmistatud kreemile on minipavlovad ka väiksema rasvasisaldusega ja seetõttu pisut taljesõbralikumad kui tavapärane pavlova.

Koostisosad

Kogus: 6-8-le

4 suuremat munavalget

150 g suhkrut

1 sl valge veini äädikat

1 sl tärklist

õli küpsetuspaberi määrimiseks

Täidis:

300 g Farmi skyri

2 dl 35%-list koort

2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Värsket puhastatud greipi, veriapelsine, granaatõuna, melissiliehti

Alustuseks vahusta 4 suure muna valget näpuotsatäie soolaga korralikult tihkeks vahuks. Vahustamise lõpul lisa suhkrut nii, et lisa paar lusikatäit ja siis mikserda vaht jälle tugevaks läikivaks, siis jälle paar lusikatäit jne. Vahustamise lõpus lisa 1 sl valge veini äädikat ja 1 sl tärklist. Sega kogu mass hoolikalt ettevaatlikult alt üles tõstes läbi.

Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, määri see õliga ning laota munavalge kas üheks suureks ringiks või väiksemateks portsjonringideks. Keskele vajuta süvend.

Aseta pavlova põhjad ca 160 kraadini eelkuumutatud ahju alumisele osale (võid kasutada ka pöördõhu funktsiooni), NB! alanda kohe kuumust 110 kraadini ning küpseta pavlovaid 1,5 - 2 tundi.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee