Retseptid
Otsi retsepte

Skyramisu ehk kohvimaitselise magustoidu taljesõbralikum variant

Tuuli Mathisen

Tiramisu on hõrk ja õhuline magustoit, mis sobib hästi ka neile, kes muidu väga suured magusasõbrad ei ole. Enne serveerimist tasuks skyramisud vähemalt paar tundi jahedas seista lasta. Nii segunevad maitsed ja dessert suudab end oma parimast küljest näidata. Kui muidu valmistatakse tiramisud väga rammusast mascarpone kreemist, siis skyriga valmistades on tulemuseks pigem lahja ja väherasvane kohvimaitseline hõrk õhulise kreemiga magusroog.


Koostisosad

Kogus: 4-6-le

2 muna, kollane ja valge eraldatud

3-4 sl rafineerimata roosuhkrut

300 g Farmi skyri

3 dl 35%-list koort

1 tl vanillisuhkrut või vanillikaunast kraabitud seemneid

150 g ladyfinger tüüpi küpsiseid

2 dl hästi kanget espressot

2-3 sl Amaretto või Vana Tallinna likööri

Toorkakao pulbrit


Valmistamine

Alusta sellest, et nõruta esmalt skyri. Selleks laota paar kihti majapidamispaberit sõelale, sega skyr ühtlaseks ja kalla siis majapidamispaberile nõrguma. Nõruta umbes 1-2 tundi. Nii saad tulemuseks kreemisema ja tihedama skyri.

Vahusta munavalged esmalt kergeks vahuks ja lisa siis suhkur ning vahusta tugevaks munavalgevahuks. Teises anumas vahusta koor. Sega omavahel munakollased, nõrutatud skyr ja vanillisuhkur ühtlaseks. Lisa vahustatud koor. Sega kõik ettevaatlikult vahustatud munavalgetega läbi alt üles tõstes. Ära liiga tugevalt sega.

Sega kohv likööriga. Tõsta küpsised kiirelt kohvi-likööri seest läbi ja laota siis üksteise kõrvale vaagnale või taldrikule. Kui kasutad portsjonvorme, võid küpsised parajaks murda või lõigata ning siis magustoidupokaalidesse jaotada. Tõsta küpsisekihi peale umbes pool skyrivahust. Laota ühtlaselt laiali ja lao sinna peale uuesti küpsisekiht. Küpsiste peale laota taas skryrivaht. Puista peale toorkakaod ja tõsta skyramisy vähemalt paariks tunniks jahedasse.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee