Retseptid
Otsi retsepte

Skyrhvlid tumeda šokolaadiga ja skyrfaellod

Tuuli Mathisen

Kes meist ei armastaks vahel maiustada? Paraku kipub tihti kaasnema maiustamisega ka hilisemad süümekad, sest, teadagi, maiustamine ei ole ju tervislik valik. Skyriga valmistatud trühvlid ehk skryhvlid ja skyrfaellod aitavad seda muret lahendada, sest valgurikas ja rasvata skyr aitab maiused oluliselt tervise- ja taljesõbralikumaks muuta. Maitsekombinatsioon jääb ikkagi sama hõrk, kui klassikalistel raffaello kommidel või trühvlitel ja nii võid ilma suuremate süümekateta mõnusalt maiustada.


Koostisosad

Tumeda šokolaadi trühvlid skyriga ehk skryhvlid:

100 g tumedat, vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, tükeldatuna

100 g Farmi skyri

1 sl Vana Tallinna likööri

Toorkakao pulbrit

Valge šokolaadiga ja kookosega trühvlid skyriga ehk skyrfaellod:

150 g valget šokolaadi, tükeldatuna

150 g Farmi skyri

50 g vanillimaitselist vahvlit, tükeldatuna

50 g hakitud kooritud mandleid

Kookoshelbeid


Valmistamine

Tumeda šokolaadiga trühvlite jaoks sulata vesivannil tükeldatud šokolaad. Ülemine sulatusanum ei tohiks kuuma veega kokku puutuda, vaid šokolaad peaks sulama kuuma veeauru toimel. Sega esmalt skyr ühtlaseks ja sega siis sulanud šokolaadiga. Lisa ka liköör. Sega kõik ühtlaseks ja tõsta siis jahedasse. Jahtunud massist vormi käte vahel ca 3 cm läbimõõduga pallikesed. Veereta neid kakaopulbris. Säilita jahedas.

Valge šokolaadi trühvlite jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Ülemine sulatusanum ei tohiks kuuma veega kokku puutuda, vaid šokolaad peaks sulama kuuma veeauru toimel. Sega esmalt skyr ühtlaseks ja sega siis sulanud šokolaadiga. Lisa massi sisse tükeldatud vahvel ja mandlid. Sega ühtlaseks ja tõsta külmikusse jahedasse. Jahtunud ja tahenenud massist vormi käte vahel ca 3 cm läbimõõduga pallikesed, Veereta naid kookoshelvestes. Säilita jahedas.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee