Mõnus õhuline, kookoshelvestest ja mandlitest maitset saanud kook, mis maitseb kindlasti kõigile neile, kes Raffaello komme armastavad. Koogipõhi valmib mandlijahust ja speltajahust, vahekiht aga Farmi toorjuustustning vahukoorest, kuhu on lisaks segatud veel kookoshelbeid.
Valmistamisaeg: 1 tund 20 minutit + jahutamiseks vajalik aeg
Kogus: 12-le
Koostisosad
Mandlibiskviit: 6 suuremat muna 1,5 dl rafineerimata suhkrut 100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid (2,5 dl) 125 g heledat speltajahu (2 dl) 1 tl mandliekstrakti (soovi korral) Näpuotsaga soola
Lisaks: 2 dl kookospiima, immutamiseks Kookoshelbeid Mandleid Raffaello komme
Valmistamine
Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munavalgetele veidi soola ja vahusta kergeks vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist kuni on moodustunud tugevate tippudega vaht. Teises kausis sega munakollased mandliekstraktiga ning sega siis munavalgevahule juurde. Sõelu juurde mandlijahu ja speltajahu ning sega ettevaatlikult tainas alt üles tõstes läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ca 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 170 kraadi juures 40-45 minutit. Jahuta restil.
Sel ajal, kui mandlibiskviit jahtub, valmista kreem. Tõsta hakitud valge šokolaad koos kookospiimaga kaussi ja kuumuta vesivannil, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta vahukoor koos Farmi köögikreemiga ühtlaseks vahuks. Sega juurde sulatatud šokolaad, tuhksuhkur, laimimahl ja kookoshelbed. Tõsta külmkappi veidikeseks ajaks.
Lõika biskviit horisontaalselt kolmeks. Immuta alumist põhja kookospiimaga ja määri siis alumisele kihile umbes neljandik kreemist. Tõsta peale teine kiht ja korda sama. Tõsta viimane kiht koogile, immuta samuti kookospiimaga ning määri ülejäänud kreem koogi pinnale ja külgedele. Puista kook nii pealt kui ka külgedelt kookoshelvestega üle. Kaunista Raffaello trühvlite ja mandlitega. Tõsta jahedasse kuni serveerimiseni.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee