Ahjupannkook toorjuustukreemi ja soolalõhega

20
Retsept: Rita Osa

Suussulavast ahjupannkoogist saab kindlasti sinu uus lemmik. Pliidi ees pannitäite kaupa pannukate praadimise asemel küpseb terve ahjupannitäis pannkooki vupsti! valmis. Söö kooki soolalõhe või moosiga, ikka maitseb hää!

Koostisosad

 

1 liiter
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
3 M-suuruses muna
6 dl nisujahu
2 tl soola
50–100 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
Sidruni-toorjuustukreem
150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
200 ml
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
0,5 sidruni riivitud koor ja mahl
1–2 sl hakitud tilli
soola, värskelt jahvatatud musta pipart

Serveerimiseks 250 g soolalõhet, sidruniviile ja tillioksakesi

Valmistamine

Klopi munad kausis lahti, lisa vaheldumisi jahu ja piim, segu pidevalt vispeldades.
Maitsesta tainas soolaga.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Pane või (mida rohkem, seda maitsvam) ahjuplaadile ja vupsa plaat ahju, kuni või sulab. Ära võid pruuniks lase. Võta plaat ahjust ja keeruta käes nii, et või kataks kogu plaadi. Vala sulavõi plaadilt tainasse, vispelda läbi ja vala tainas ahjuplaadile. Suska tainas ahju keskossa küpsema 20-25 minutiks, olenevalt sinu ahju temperatuurist, helekuldse jumeni. Üleküpsetamine teeb pannuka kuivaks. Lõika pannkook tükkideks.Sidruni-toorjuustukreem:

Vahusta toorjuust koos vahukoorega kohevaks vahuks. Maitsesta poole sidruni riivitud koore ja mahlaga. Lisa hakitud till ja keeruta juurde maitse järgi soola-pipart.
Serveerimiseks tõsta igale pannkoogitükile toorjuustukreemi, selle pääle säti soolalõheviil. Kaunista sidruni ja tilliga.