Apelsini- toorjuustukook

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

60 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
500 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja
100 g suhkrut
1 muna
1 tl riivitud apelsini koort
3 apelsini
250 g pärmi-lehttainast (sügavkülmutatud)
50 g mandlilaaste

Valmistamine

Sulata või. Vahusta saumikseriga toorjuust,suhkur ja sulatatud või. Lisa 1 muna ja vahusta veel minutijagu. Lisa riivitud apelsinikoor.Koori apelsinid ning fileeri need (et valge kest külge ei jääks).
Rulli sulatatud pärmi-lehttainas pisut õhemaks.Määri vormi (23x23cm) põhi ja ääred võiga. Aseta tainas vormi   põhja ja kergelt ka äärtele. Aseta vormi pool toorjuustusegust, laota peale apelsinitükid, selle peale raputa mandlilaastud ning siis kata ülejäänud toorjuustuseguga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit ja seejärel veel u 10 minutit ahju ülaosas.