Banaanipannkoogid

12
Retsept: Rita Osa

Võis karamellistunud banaanist magusad ja maisijahust kollased pannukad võiks vabalt ristida “Banaanipilvekesteks”, nii pilvepehmed ja pilve nägu on nad.

Koostisosad

 

2 M-suuruses muna
3 dl
Hapendatud täispiim 3,6-4,2%, 1 kg
Hapendatud täispiim 3,6-4,2%, 1 kg
2 dl Just Nature maisijahu
1,5 dl valget speltajahu
1 tl sodat
2 sl roosuhkrut + 2 tl vanilliekstrakti + 0,75 tl soola
4 poolküpset banaani (liiga pehmed ei sobi)
Praadimiseks rohkelt
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
Serveerimiseks
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
+ vahtrasiirupit

Valmistamine

Klopi munad kausis lahti, lisa hapupiim, suhkur, vanilliekstrakt ja sool. Sega omavahel jahud ja sooda, vispelda jao kaupa läbi sõela muna-hapupiimasegusse. Koori banaanid ja lõika 1 sentimeetri paksusteks viiludeks.
Kuumuta pannil lahke kild võid vahutama, keera kuumus keskmiseks ja hakka kolme pannuka kaupa praadima: lao 5 banaaniviilu tihedalt kokku ja nirista kolm-neli supilusikatäit tainast pannile, alustades banaanide välisringist, et tekiks pilve kuju, siis alles täida keskelt. Korda sama veel kahe pannukaga.
Kui pannuka pealispind hakkab muutuma kuivaks ja äärtesse tekivad mullid, lükka pannilabidas täiesti pannuka alla, et banaanid keerates poolküpsest pannukast välja ei kukuks ja keera pannukas ümber. Teine pool küpseb ruttu. Iga pannitäie vahel pühi pann köögipaberiga puhtaks. Serveeri Skyr’iga ja nirista peale vahtrasiirupit.