Caesari salat skyriga

Retsept: Kairi Tähe @foodgraphers

Koostisosad

 

Meelepäraseid salateid salatipõhjaks (soovi korral Rooma salat, jääsalat, rukola, lambasalat vms)
ca 150 g kana (võid kasutada nii rinnafileed kui kintsuliha)
1-2 viilu saia

Kastmeks:

150 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
50 g riivitud parmesani juustu
1 küüslauguküüs
1 tl Dijoni sinepit
2-3 spl sidrunimahla
2-3 spl Worchesteri kastet
1 spl oliivõli
2-3 spl
Piim 2,5%, 1 l
Piim 2,5%, 1 l
1 spl suhkrut, soola ja pipart
1 spl kalakastet (valikuline)
lisaks parmesani juustu õhukesi viile

 

Valmistamine

  1. Esmalt sega kokku kõik kastme koostisosad. Küüslauguküüne võid kas peenelt riivida või hoopis noaga väga peeneks hakkida.
  2. Kana jaoks on mitu varianti. Maitsesta soola ja pipraga ja prae kuumal pannil või küpseta need kuumaõhufritüüris.
  3. Saia saab krõbedaks samuti kuumaõhufritüüris, lisa need kana juurde viimasel 3-4 minutil. Saia saad ka krõbedaks teha ahjus, lõika sai kuubikuteks, maitsesta veidikese soola ja pipraga, piserda üle oliivõliga ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Kuniks kuubikud on kuldsed ja krõbedad.
  4. Kui kana ja sai valmis, tõsta taldrikule salatipõhi ja ülejäänud komponendid. Vala üle maitsva kastmega ja serveeri.