Caesari salat skyriga

Koostisosad
Meelepäraseid salateid salatipõhjaks (soovi korral Rooma salat, jääsalat, rukola, lambasalat vms) | |
ca 150 g | kana (võid kasutada nii rinnafileed kui kintsuliha) |
1-2 viilu | saia |
Kastmeks: |
|
150 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
|
50 g | riivitud parmesani juustu |
1 | küüslauguküüs |
1 tl | Dijoni sinepit |
2-3 spl | sidrunimahla |
2-3 spl | Worchesteri kastet |
1 spl | oliivõli |
2-3 spl |
![]() Piim 2,5%, 1 l
|
1 spl | suhkrut, soola ja pipart |
1 spl | kalakastet (valikuline) |
lisaks | parmesani juustu õhukesi viile |
Valmistamine
- Esmalt sega kokku kõik kastme koostisosad. Küüslauguküüne võid kas peenelt riivida või hoopis noaga väga peeneks hakkida.
- Kana jaoks on mitu varianti. Maitsesta soola ja pipraga ja prae kuumal pannil või küpseta need kuumaõhufritüüris.
- Saia saab krõbedaks samuti kuumaõhufritüüris, lisa need kana juurde viimasel 3-4 minutil. Saia saad ka krõbedaks teha ahjus, lõika sai kuubikuteks, maitsesta veidikese soola ja pipraga, piserda üle oliivõliga ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Kuniks kuubikud on kuldsed ja krõbedad.
- Kui kana ja sai valmis, tõsta taldrikule salatipõhi ja ülejäänud komponendid. Vala üle maitsva kastmega ja serveeri.