Cappuccino

Cappuccino on Itaalias laialt levinud hommikukohv. Eestis juuakse seda muidugi ebareeglipäraselt ja keegi ei kergita kulmu, kui seda mõnest kohvikust ka õhtul küsid. 

Cappuccino kõlab justkui Itaalia rahvusroana, kuid on hoopis Austria sugemetega ning ilmus menüüsse ühes Viini kohvikus 1805. aastal. Esmalt kirjeldati seda lihtsalt piima- ja koorekohvina. Mõnel pool lisati ka vürtse. Jook sai nime kokkusattumusest, et oli munkade rüüga sama tooni. Itaalia keeles tähendabki cappuccio kapuutsi.

Koostisosad

1 espressot
140 g piima
1 cm piimavahtu

Valmistamine

Klassikaline cappuccino koosneb 1 espressost, millele lisatakse umbes 140 g kuuma piima ja piimavahtu. Piimavahu paksus ehk mütsike peaks kohvi peal olema 1 cm. Mitte rohkem ega vähem.