Dutch baby pannkook
Ahjus kõrgeks ja kohevaks kui suflee küpsev pannkook anna lauale kohe – paari minutiga vajub see madalamaks. Maitse püsib muidugi sama hullutavalt hea. NB! Kui su pannil on plastikust käepide, siis eemalda see enne panni ahju panemist.
Koostisosad
| 4 | M-suuruses muna |
| 1 sl | roosuhkrut + 1 tl vanillisuhkrut + 0,5 tl soola |
| 350 ml |
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
|
| 50 g + 1 sl |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 1,5 dl | nisujahu |
| Serveerimiseks | |
|---|---|
| 400 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 3–4 sl | Monin ananassipüreed |
| tuhksuhkrut ja värskeid maasikaid-vaarikaid | |
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata 50 g võid väikeses potis ja jäta ootele. Klopi munad suhkrute ja soolaga lahti. Lisa vaheldumisi läbi sõela jahu ja piim, viimasena sulavõi.
2. Pane supilusikatäis võid pannile ja suska pann ahju kuumenema. Kui või hakkab mullitama, võta pann ahjust, kalla tainas pannile ja pane pann uuesti ahju.
3. Küpseta 20-25 minutit – kuldpruuniks ja kohevaks. Samal ajal sega kausis kokku Skyr ja MONIN ananassipüree. Raputa ahjust tulnud Dutch Baby üle tuhksuhkruga ja serveeri kohe kuumana koos ananassiSkyr’i ja marjadega.



