Dutch baby pannkook

4-6
Retsept: Rita Osa

Ahjus kõrgeks ja kohevaks kui suflee küpsev pannkook anna lauale kohe – paari minutiga vajub see madalamaks. Maitse püsib muidugi sama hullutavalt hea. NB! Kui su pannil on plastikust käepide, siis eemalda see enne panni ahju panemist.

Koostisosad

 

4 M-suuruses muna
1 sl roosuhkrut + 1 tl vanillisuhkrut + 0,5 tl soola
350 ml
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
50 g + 1 sl
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
1,5 dl nisujahu
Serveerimiseks
400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
3–4 sl Monin ananassipüreed
tuhksuhkrut ja värskeid maasikaid-vaarikaid

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata 50 g võid väikeses potis ja jäta ootele. Klopi munad suhkrute ja soolaga lahti. Lisa vaheldumisi läbi sõela jahu ja piim, viimasena sulavõi.
2. Pane supilusikatäis võid pannile ja suska pann ahju kuumenema. Kui või hakkab mullitama, võta pann ahjust, kalla tainas pannile ja pane pann uuesti ahju.
3. Küpseta 20-25 minutit – kuldpruuniks ja kohevaks. Samal ajal sega kausis kokku Skyr ja MONIN ananassipüree. Raputa ahjust tulnud Dutch Baby üle tuhksuhkruga ja serveeri kohe kuumana koos ananassiSkyr’i ja marjadega.