Halloweeni kõrvitsa-brownie’d

Koostisosad
Brownie’d: | |
100 g | 70% tumedat šokolaadi |
50 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
100 g | suhkrut |
2 | suurt muna |
150 g | (röst)kõrvitsapüreed |
100 g | mandlijahu |
30 g | kakaopulbrit |
1 tl | küpsetuspulbrit |
näpuotsatäis | soola |
väike peotäis | hakitud šokolaadi või meelepäraseid pähkleid |
Toorjuustuglasuur: | |
100 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
25 g | tuhksuhkrut |
15 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
1–2 sl | sidrunimahla |
Kaunistamiseks: | |
šokolaaditükke, punaseid marju |
Valmistamine
Sulata šokolaad võiga, klopi juurde suhkur ning seejärel ükshaaval munad. Lisa kõrvitsapüree ja kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja puista peale hakitud šokolaadi või pähkleid (pähklid võid ka taignasse segada). Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit. Lase jahtuda, lõika ruutudeks ning kaunista toorjuustuglasuuriga – pritsi brownie’dele muumiaid, ämblikuvõrke, sajajalgseid, ning punaste marjadega saad verd täis valgunud silmade efekti.
Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru, toasooja või ja sidrunimahlaga. Kui sul spetsiaalset pritskotti ei ole, sobib kenasti ka sügavkülma grip kott, millelt lõika üks nurk ära.