Halloweeni kõrvitsa-brownie’d

Retsept: Kristi Rebane

Koostisosad

 

Brownie’d:
100 g 70% tumedat šokolaadi
50 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
100 g suhkrut
2 suurt muna
150 g (röst)kõrvitsapüreed
100 g mandlijahu
30 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
väike peotäis hakitud šokolaadi või meelepäraseid pähkleid
Toorjuustuglasuur:
100 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
25 g tuhksuhkrut
15 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
1–2 sl sidrunimahla
Kaunistamiseks:
šokolaaditükke, punaseid marju

Valmistamine

Sulata šokolaad võiga, klopi juurde suhkur ning seejärel ükshaaval munad. Lisa kõrvitsapüree ja kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja puista peale hakitud šokolaadi või pähkleid (pähklid võid ka taignasse segada). Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit. Lase jahtuda, lõika ruutudeks ning kaunista toorjuustuglasuuriga – pritsi brownie’dele muumiaid, ämblikuvõrke, sajajalgseid, ning punaste marjadega saad verd täis valgunud silmade efekti.
Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru, toasooja või ja sidrunimahlaga. Kui sul spetsiaalset pritskotti ei ole, sobib kenasti ka sügavkülma grip kott, millelt lõika üks nurk ära.