Halloweeni muffinid skyriga

Retsept: Liis Taras

Need Farmi skyriga valmistatud kõrvitsamuffinid on iseseisvalt süües täiesti patuvabad, kuid Halloweeni-kostüümi riietades jällegi tõelised pilgupüüdjad. Kiidavad nii väikesed kui suured kollid!

Koostisosad

Muffinid

50 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
150 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
pöidlasuurune jupp ingverit
1 klaas muskaatkõrvitsa püreed
1 muna
1/3 klaasi (mandli) piima
1/4 klaasi vahtrasiirupit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
veidi riivitud muskaatpähklit
1 tl vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut
1,5 kl täisterajahu

Kate

ca 200 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
(toasoe)
0,5 sidruni mahl
tuhksuhkur
kakaoküpsised (nt Mesikäpa, Oreo või Domino)
vedelat tumedat šokolaadi
suhkrust/martsipanist silm

Valmistamine

  1. Valmista kõrvitsapüree. Selleks rösti koos koorega 200-kraadises ahjus puhastatud kõrvitsa sektorid. Kõrvits on valmis, kui ta on pehme ja kuldne. Jahuta ja püreesta saumikseriga. Ülejääv püree säilib külmkapis ca nädala ja sobib hästi lisaks küpsetistele risotosse, pastadesse, supiks.
  2. Sega omavahel kõik kuivained.
  3. Sega omavahel kõik vedelad komponendid
  4. Lisa tasakesi segades kuivad ained vedel segusse. Sega õrnalt, ära ületöötle.
  5. Jaga segu lusika abil ettevalmistatud muffinivormidesse ja aseta eelkuumutatud 180-kraadisesse ahju 22 minutiks küpsema.
  6. Valmista kate. Pressi sidrunist mahl välja ja lisa see toasoojale köögi toorjuustule. Sega maitse järgi sisse tuhksuhkur. Muffinid ei ole väga magusad, seega võib kate pigem magus tulla.
  7. Kaunista. Kata jahtunud muffinid glasuuriga ja nirista sulatatud šokolaadist selle peale ämbliku jalad. Aseta kõige peale küpsisepoolik ning sellele ämbliku silmad (suhkrust silmi müüb nt Suhkrukunst või meisterda need martsipanist ise).
  8. Naudi!