Hapupiimapannkoogid mee ja Kreeka jogurtiga
4
Kohevad ja pilvepehmed pannukad on tehtud rammusa hapupiima ja rukkitäisterajahuga. Täitsa nagu lapsepõlves kohe.
Koostisosad
| 5 dl |
Hapendatud täispiim 3,6-4,2%, 1 kg
|
| 2 | M-suuruses muna |
| 1 sl | suhkrut + 1 tl soola |
| 3,5 dl | nisujahu |
| 1 dl + 1 sl | täisterarukkijahu |
| 0,5 tl | soodat |
| Praadimiseks | 75 g
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| Serveerimiseks 370 g |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
+ 2–3 sl MONIN PURE Mango-passion |
| Serveerimiseks | vedelat mett |
| Serveerimiseks | peotäis värskeid maasikaid |
| Serveerimiseks | 2 sl Cake & Bake külmkuivatatud vaarikatükke |
Valmistamine
Klopi munad kausis lahti, lisa pool hapupiimast, suhkur ja sool. Sega teises kausis kokku jahud ja sooda. Hakka jahusegu vähehaaval läbi sõela muna-hapupiimasegu sekka vispeldama. Kui tainas muutub paksemaks, lisa kogu ülejäänud hapupiim ja seejärel jahu. Prae lusikapannkoogid keskmisel kuumusel võis kahelt poolt kuldseks. Serveerimiseks sega Kreeka jogurt mango-passioni kontsentraadiga ja tõsta tutsudena pannukatele. Nõrista peale mett ja puista üle maasikaviilude ja külmkuivatatud vaarikatükkidega.



