Hapupiimapannkoogid mee ja Kreeka jogurtiga
4

Kohevad ja pilvepehmed pannukad on tehtud rammusa hapupiima ja rukkitäisterajahuga. Täitsa nagu lapsepõlves kohe.
Koostisosad
5 dl |
![]() Hapendatud täispiim 3,8-4,2%, 1 kg
|
2 | M-suuruses muna |
1 sl | suhkrut + 1 tl soola |
3,5 dl | nisujahu |
1 dl + 1 sl | täisterarukkijahu |
0,5 tl | soodat |
Praadimiseks | 75 g
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
Serveerimiseks 370 g |
![]() Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
+ 2–3 sl MONIN PURE Mango-passion |
Serveerimiseks | vedelat mett |
Serveerimiseks | peotäis värskeid maasikaid |
Serveerimiseks | 2 sl Cake & Bake külmkuivatatud vaarikatükke |
Valmistamine
Klopi munad kausis lahti, lisa pool hapupiimast, suhkur ja sool. Sega teises kausis kokku jahud ja sooda. Hakka jahusegu vähehaaval läbi sõela muna-hapupiimasegu sekka vispeldama. Kui tainas muutub paksemaks, lisa kogu ülejäänud hapupiim ja seejärel jahu. Prae lusikapannkoogid keskmisel kuumusel võis kahelt poolt kuldseks. Serveerimiseks sega Kreeka jogurt mango-passioni kontsentraadiga ja tõsta tutsudena pannukatele. Nõrista peale mett ja puista üle maasikaviilude ja külmkuivatatud vaarikatükkidega.