Hapupiimapannkoogid mee ja Kreeka jogurtiga

4
Retsept: Rita Osa

Kohevad ja pilvepehmed pannukad on tehtud rammusa hapupiima ja rukkitäisterajahuga. Täitsa nagu lapsepõlves kohe.

Koostisosad

 

5 dl
Hapendatud täispiim 3,8-4,2%, 1 kg
Hapendatud täispiim 3,8-4,2%, 1 kg
2 M-suuruses muna
1 sl suhkrut + 1 tl soola
3,5 dl nisujahu
1 dl + 1 sl täisterarukkijahu
0,5 tl soodat
Praadimiseks 75 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
Serveerimiseks 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
+ 2–3 sl MONIN PURE Mango-passion
Serveerimiseks vedelat mett
Serveerimiseks peotäis värskeid maasikaid
Serveerimiseks 2 sl Cake & Bake külmkuivatatud vaarikatükke

Valmistamine

Klopi munad kausis lahti, lisa pool hapupiimast, suhkur ja sool. Sega teises kausis kokku jahud ja sooda. Hakka jahusegu vähehaaval läbi sõela muna-hapupiimasegu sekka vispeldama. Kui tainas muutub paksemaks, lisa kogu ülejäänud hapupiim ja seejärel jahu. Prae lusikapannkoogid keskmisel kuumusel võis kahelt poolt kuldseks. Serveerimiseks sega Kreeka jogurt mango-passioni kontsentraadiga ja tõsta tutsudena pannukatele. Nõrista peale mett ja puista üle maasikaviilude ja külmkuivatatud vaarikatükkidega.