Jahutatud kitsejuustusegadus

1-2
Retsept: Ragne Värk

Kitsejuustusegadus on üks põnev ja omamoodi maiustus, mis lisaks kitsejuustule koosneb meest, kreemjast Skyr´ist ning lisaks peale raputatud oliiviõlist, mustast piprast ja kaneeliga rikastatud kuivikutest. Lõpptulemuse täiustamiseks on kitsejuustusegu eelnevalt sügavkülma pistetud, et magustoit jääks tekstuurilt pisut jäine.

Koostisosad

 

150 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
1-2 tl vedelat mett
1 tl vanillisuhkrut
75 g pehmet kitsejuustu

Serveerimiseks:

õhukesi saiaviile
kaneeli, suhkrut
oliiviõli
musta pipart

 

Valmistamine

  1. Sega kokku skyr, mesi, vanillisuhkur ja kitsejuust ning pane tunnikeseks sügavkülma.
  2. Seejärel püreesta segu saumikseriga kiirelt läbi ning aseta uuesti sügavkülma u 10 minutiks.
  3. Samal ajal lõika saiast hästi õhukesed viilud, määri peale kergelt oliiviõli ning raputa peale pisut suhkrut ja kaneeli.
  4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures müned minutid, kuni saiaviilud küpsevad kuldseks ja krõbedaks.
  5. Aseta kitsejuustusegu taldrikule, piserda peale oliiviõli ning musta pipart. Purusta saiaviilud ning raputa magustoidule.
  6. Serveeri koheselt!