Jahutatud kitsejuustusegadus
1-2
Kitsejuustusegadus on üks põnev ja omamoodi maiustus, mis lisaks kitsejuustule koosneb meest, kreemjast Skyr´ist ning lisaks peale raputatud oliiviõlist, mustast piprast ja kaneeliga rikastatud kuivikutest. Lõpptulemuse täiustamiseks on kitsejuustusegu eelnevalt sügavkülma pistetud, et magustoit jääks tekstuurilt pisut jäine.
Koostisosad
| 150 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 1-2 tl | vedelat mett |
| 1 tl | vanillisuhkrut |
| 75 g | pehmet kitsejuustu |
Serveerimiseks: |
|
| õhukesi saiaviile | |
| kaneeli, suhkrut | |
| oliiviõli | |
| musta pipart | |
Valmistamine
- Sega kokku skyr, mesi, vanillisuhkur ja kitsejuust ning pane tunnikeseks sügavkülma.
- Seejärel püreesta segu saumikseriga kiirelt läbi ning aseta uuesti sügavkülma u 10 minutiks.
- Samal ajal lõika saiast hästi õhukesed viilud, määri peale kergelt oliiviõli ning raputa peale pisut suhkrut ja kaneeli.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures müned minutid, kuni saiaviilud küpsevad kuldseks ja krõbedaks.
- Aseta kitsejuustusegu taldrikule, piserda peale oliiviõli ning musta pipart. Purusta saiaviilud ning raputa magustoidule.
- Serveeri koheselt!



