Jahutatud kitsejuustusegadus
1-2

Kitsejuustusegadus on üks põnev ja omamoodi maiustus, mis lisaks kitsejuustule koosneb meest, kreemjast Skyr´ist ning lisaks peale raputatud oliiviõlist, mustast piprast ja kaneeliga rikastatud kuivikutest. Lõpptulemuse täiustamiseks on kitsejuustusegu eelnevalt sügavkülma pistetud, et magustoit jääks tekstuurilt pisut jäine.
Koostisosad
150 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
|
1-2 tl | vedelat mett |
1 tl | vanillisuhkrut |
75 g | pehmet kitsejuustu |
Serveerimiseks: |
|
õhukesi saiaviile | |
kaneeli, suhkrut | |
oliiviõli | |
musta pipart |
Valmistamine
- Sega kokku skyr, mesi, vanillisuhkur ja kitsejuust ning pane tunnikeseks sügavkülma.
- Seejärel püreesta segu saumikseriga kiirelt läbi ning aseta uuesti sügavkülma u 10 minutiks.
- Samal ajal lõika saiast hästi õhukesed viilud, määri peale kergelt oliiviõli ning raputa peale pisut suhkrut ja kaneeli.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures müned minutid, kuni saiaviilud küpsevad kuldseks ja krõbedaks.
- Aseta kitsejuustusegu taldrikule, piserda peale oliiviõli ning musta pipart. Purusta saiaviilud ning raputa magustoidule.
- Serveeri koheselt!