Karamellijäätis

Retsept: Ragne Värk

Selle jäätise valmistamisel ei ole vaja jäätisesegu eelnevalt kuumutada ega vahustada. Ja erinevalt traditsioonilisest jäätisetainast, ei sisalda see retsept mune. Sega vaid komponendid kokku ning valmista jäätisemasinaga külm maius valmis!

Koostisosad

 

100 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
100 g
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
2 dl
Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
125 g heledat suhkrusiirupit
näpuotsatäis soola

 

Valmistamine

  1. Sega skyr, hapukoor ja 100 g suhkrusiirupit omavahel ühtlaseks seguks.
  2. Segamist jätkates lisa juurde piim., lisa ka sool. Valmista jäätisemasinas segust jäätis.
  3. Vahetult enne jäätise valmimist nirista juurde ka järelejäänud 25 g suhkrusiirupit. Lase masinal segada nii palju, et siirup jäätisesegusse viirudena jääks.
  4. Tõsta segu seejärel karbiga sügavkülma ning külmuta enne söömist vähemalt paar tundi.