Karamellijäätis

Selle jäätise valmistamisel ei ole vaja jäätisesegu eelnevalt kuumutada ega vahustada. Ja erinevalt traditsioonilisest jäätisetainast, ei sisalda see retsept mune. Sega vaid komponendid kokku ning valmista jäätisemasinaga külm maius valmis!
Koostisosad
100 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
|
100 g |
![]() Hapukoor 20%, 200 g
|
2 dl |
![]() Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
|
125 g | heledat suhkrusiirupit |
näpuotsatäis | soola |
Valmistamine
- Sega skyr, hapukoor ja 100 g suhkrusiirupit omavahel ühtlaseks seguks.
- Segamist jätkates lisa juurde piim., lisa ka sool. Valmista jäätisemasinas segust jäätis.
- Vahetult enne jäätise valmimist nirista juurde ka järelejäänud 25 g suhkrusiirupit. Lase masinal segada nii palju, et siirup jäätisesegusse viirudena jääks.
- Tõsta segu seejärel karbiga sügavkülma ning külmuta enne söömist vähemalt paar tundi.