Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga

20
Retsept: Ragne Värk

Kartul ei anna nendesse muffinitesse kindlasti mitte maitset, vaid hoopis täiustab tekstuuri ning tekitab kõpsetistele tugevat šokolaadist maitset. Tänu kartulile jäävad muffinid mahlased ning nii šokolaadised, nagu oleks nende valmistamiseks seda maiust ohtralt kulunud….

Koostisosad

 

4 dl jahu
4 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
2 dl õli
2 muna
1,5 dl kanget kohvi
400 g toorest kartulit (koorimata kogusena)
Glasuur
300 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja
2-3 sl
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
2-3 sl mett
0,5 tl kaneeli

 

Valmistamine

Sega kuivained omavahel.
Lisa juurde õli, munad, kohv ning kooritud ja jämeda riivipoolega riivitud kartulid.
Sega ning aseta täidis võiga määritud muffinipanni aukudesse (võid kasutada ka muffinipannis muffinivorme). Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit.
Glasuuri valmistamiseks sega toorjuust lahti, lisa segades juurde ülejäänud ained. Kata kreemiga jahtunud muffinid (võid kasutada tordipritsi või määri lihtsalt noaga kreem muffinitele).