Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga

Kartul ei anna nendesse muffinitesse kindlasti mitte maitset, vaid hoopis täiustab tekstuuri ning tekitab kõpsetistele tugevat šokolaadist maitset. Tänu kartulile jäävad muffinid mahlased ning nii šokolaadised, nagu oleks nende valmistamiseks seda maiust ohtralt kulunud….
Koostisosad
4 dl | jahu |
4 dl | suhkrut |
1 tl | vanillisuhkrut |
2 dl | naturaalset kakaopulbrit |
1 tl | küpsetuspulbrit |
1 tl | soodat |
näpuotsatäis | soola |
2 dl | õli |
2 | muna |
1,5 dl | kanget kohvi |
400 g | toorest kartulit (koorimata kogusena) |
Glasuur | |
300 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja |
2-3 sl |
![]() Hapukoor 20%, 200 g
|
2-3 sl | mett |
0,5 tl | kaneeli |
Valmistamine
Sega kuivained omavahel.
Lisa juurde õli, munad, kohv ning kooritud ja jämeda riivipoolega riivitud kartulid.
Sega ning aseta täidis võiga määritud muffinipanni aukudesse (võid kasutada ka muffinipannis muffinivorme). Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit.
Glasuuri valmistamiseks sega toorjuust lahti, lisa segades juurde ülejäänud ained. Kata kreemiga jahtunud muffinid (võid kasutada tordipritsi või määri lihtsalt noaga kreem muffinitele).