Kihilised kreemikoogid

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

 

500 g lehttainast (valmisrullitud)
2 topsi (2×230 g)
Lahja kohupiim vanilliiniga, 200 g
Lahja kohupiim vanilliiniga, 200 g
1 dl rõõska koort (35%)
kaneeli

Valmistamine

Laota lehttainas laiali ning lõika tainas12-15 cm laiusteks plaatideks. Seejärel lõika tainaplaadid viieks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga režiimil) ca 15 minutit või seni kuni tainaribad on kerkinud ja kuldpruunid. Lase jahtuda ning lõika iga küpsetatud riba horisontaalselt kolmeks.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor vahule. Lisa segades juurde vanillipuding. Määri tainaribade vahele kreem (tainariba-kreem-tainariba-kreem-tainariba-kreem).
Osad ribad purusta ning kata puruga koogid. Raputa maitseks peale pisut kaneeli. Lase kookidel seejärel jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi. Kõige mugavam näppude vahelt süüa!

*Kui kreem saab otsa, siis osad järelejäänud küpsetatud tainaribad niisama ära süüa