Klassikaline keeks

See on klassikaline mahlane ja äärmiselt maitsev keeks. Eriti hea, kui selle keeksi tegemisel on abiks köögikombain, kui seda ei ole võid kasutada ka tavalist mikserit. Kui tahad ilusat kohevat keeksi, siis pea meeles, et ära küpsemise ajal ahju ust ava!
Koostisosad
200 g | toasooja võid |
200 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
200 g | suhkrut |
0,25 tl | soola |
5 | muna, toasooja |
300 g | jahu |
0,5 tl | sodat |
Valmistamine
Vahusta toasoe või vahule. Seejärel lisa toorjuust ning mikserda uuesti. Lisa suhkur, sool ja mikserda kohevaks vahuks. Lisa siis ükshaaval munad (iga kord mikserdades).
Sõelu jahu ja sooda läbi sõela tainale ning sega lusikaga tainasegu ühtlaseks.
Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (maht ca 1,5l) ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit.