Kodujuustu-heeringasalat

Retsept: Ragne Värk

See salat on eriline, sest siin salatiretseptis on kasutatud toorest riivpeeti. Tänu peenelt riivitud peedile jääb salat mahlane ning mahe. Maitsestamise pärast muretsema ei pea, sest selle töö teeb ära heeringas, mis salatile piisava soolakuse annab. Söö seda salatit niisama või siis keeda kõrvale mõned päikesekollased kartulid. Üks asi on veel oluline – kindlasti ära jäta salatist välja rohelist tilli – see annab juurde selle viimase lihvi

Koostisosad

400 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
300 g toorest peeti
400 g õrnsoolatud heeringafileed
kimp värsket tilli

Valmistamine

Koori ning riivi peet peenema riivi poolega ja sega kokku kodujuustuga.

Lõika õlist nõrutatud heeringafilee väikesteks tükkideks ning haki till peeneks, lisa salatile.

Sega ja ongi valmis.

Soovitused:
·        Soovi korral võid lisada ka paar keedumuna ja/või marineeritud kurki
·        Võid salatile lisada ka värsket kurki.