Kodujuustuvaht

Retsept: Ragne Värk

Kiirelt valmiv kodujuust on mõnusalt õhuline, parajalt kreemja ja üks paremaid magustoite, mis sobib nii kisselli peale panemiseks, vahvlitorbikusse jäätise asemel, vahukoorekukli täidiseks või siis niisama maiustamiseks.

Koostisosad

200 ml
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
1-2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g

 

Valmistamine

Vahusta rõõsk koor koos 1 sl suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks. Püreesta mikseriga kodujuust ühtlaseks massiks ning lisa siis vahustatud vahukoorele. Vahusta mikeriga kõik ühtlaseks, vajadusel lisa suhkrut.