Kodune purukook

Koostisosad
Põhi: | |
4 dl | jahu |
1 dl | fariinsuhkrut |
näpuotsatäis | soola |
1 tl | küpsetuspulbrit |
1 | muna |
100 g | või |
Täidis: | |
ca 375 g | mustsõstraid või muid marju |
1 sl | kartulitärklist |
50–75 g | fariinsuhkrut |
Purukate: | |
2 dl | jahu |
1 dl | suhkrut |
0,25 tl | kaneeli |
0,5 tl | küpsetuspulbrit |
75 g | võid |
75 g | toorjuustu |
Valmistamine
Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa juurde muna ja või ning sõtku tainaks. Suru tainas kandilisse koogivormi 30x22cm. Sega marjad tärklise ja suhkruga ning pane vormi.
Katte jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ja toorjuust ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa koogile kõige peale. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.