Kodune purukook

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

Põhi:
4 dl jahu
1 dl fariinsuhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
100 g või
Täidis:
ca 375 g mustsõstraid või muid marju
1 sl kartulitärklist
50–75 g fariinsuhkrut
Purukate:
2 dl jahu
1 dl suhkrut
0,25 tl kaneeli
0,5 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
75 g toorjuustu

Valmistamine

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa juurde muna ja või ning sõtku tainaks. Suru tainas kandilisse koogivormi 30x22cm. Sega marjad tärklise ja suhkruga ning pane vormi.

Katte jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ja toorjuust ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa koogile kõige peale. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.