Kodused kohupiimasõrnikud

15min + maitsestumisaeg 20
Retsept: Ragne Värk

Pole midagi paremat, kui valmistada hommikusöögiks kohupiimast tulvil sõrnikuid. Need sõrnikud valmivad vägagi lihtsalt. Oluline on meeles pidada vaid seda, et küpseta neid kindlasti pannil keskmisel kuumusel ja kaane all, nii küpsevad need korralikult läbi.

Koostisosad

 

400 g
Kohupiim 5%, 200 g
Kohupiim 5%, 200 g
4 sl suhkrut
4 sl mannat
4 sl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
2 sl
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g

Valmistamine

Sega kohupiim kausis lahti. Sega kuivained omavahel ning lisa koos munade ja hapukoorega kohupiimale. Sega ühtlaseks ning lase tainal külmkapis maitsestuda ca 15-30 min. Seejärel küpseta sõrnikud pannil õlis kaane all (keskmisel kuumusel) mõlemalt poolt valmis.