Kodused mandlikreemiga sarvesaiad

Retsept: Ragne Värk

Ohtra täidisega mandlisaiakesed. Need on ilmatuma head – maitsevad imehästi ning valmivad lihtsalt. Tegelikult on selle omaloomingulise retsepti inspiratsiooniallikaks samanimelised kurikuulsad küpsetised (almond croissants), mille valmistamisel kasutatakse pisut tahkemaid eelmise päeva croissant´e.

4 sarvesaiakest ehk croissant´i (kõige klassikalisemad on kõige paremad)

Koostisosad

 

Täidis:
100 g martsipanimassi või martsipanikommi
100 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
4 sl suhkrut
50 g vôid, toasooja
Purukate:
1 dl jahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl kaneeli
25 g vôid
25 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g

 

Valmistamine

Täidise jaoks tükelda martsipan ning sega kokku toorjuustuga. Lase segul seista vähemalt pool tundi, et martsipan ilusti toorjuustumassi sulaks (vahepeal võid segamas käia). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Pole hullu, kui mõned martsipanitükid täielikult ära ei sula!
Katte jaoks sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud 2 komponenti ning näpi tainas purutaoliseks massiks (ära üle sega!).
Tee sarvesaiakestele horisontaalselt sisselõige, kuid neid täielikult läbi lõikamata. Täida saiakesed kreemiga, aga jäta õigepisut ka peale määrimiseks. Seejärel aseta sarvesaiad ahjuplaadile (tihedasti kõrvuti) ja määri neile peale õhukese kihina täidist (nii kinnitub kate paremini).
Raputa peale tainapuru ning küpseta seejärel pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures 7-10 minutit.
Maitsevad kõige paremini pisut jahtununa!