Kohupiimastritsel Kreeka jogurtiga

Retsept: Ragne Värk

Selles stritslis on kohupiimast täidist rohkem kui tainast, mistõttu on see küpsetis justkui magustoidu eest. Valmistamine lihne ja kiire, kuid enne sööma asumist lase stritslil jahtuda!

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast (lahtirullitud)
muna (pealt määrimiseks)
TÄIDIS:
50 g võid
2×200 g
Kohupiim 5%, 200 g
Kohupiim 5%, 200 g
300 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
175 g suhkrut
1 kotike Ekströms vaniljekastmepulbrit

 

Valmistamine

Sulata või. Sega kokku täidise 4 esimest komponenti. Kõige viimasena sega juurde vaniljekastmepulber. Rulli (lahtirullitud) tainas pisut laiemaks, seejärel laota pikuti keskele täidis. Seejärel lõika täidiseta tainaäärtesse mõlemale poolele 1 cm paksused ribad ja voldi need ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Määri stritsel pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures 30 minutit.