Kookosmaitselised vastlakuklid šokolaadikreemi ja kitsejuustuvahuga

Koostisosad
Põhi: | |
3 dl |
![]() Piim 2,5%, 1 l
, käesoojana |
30 g | presspärmi |
9-10 dl | jahu |
1,5 dl | suhkrut |
1,5 dl | kookoshelbeid |
1,5 tl | vanillisuhkrut |
0,5 tl | soola |
0,5 | muna |
75 g | võid, sulatatuna ja jahutatuna |
Määrimiseks: | |
0,5 | muna |
tuhksuhkrut (kuklitele) | |
Täidis | |
Kitsejuustuvaht: | |
2 dl |
![]() Vahukoor 35%, 1 l
|
1 tl | vanillisuhkrut |
1-2 sl | suhkrut |
55 g | kitsejuustu |
1 tops | šokolaadiga toorjuustukreemi |
Valmistamine
Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna, kookoshelbed ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks.
Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.
Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (ca 15 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel ca 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Lase jahtuda.
Vahusta koor suhkrutega vahule. Sega kitsejuust lahti ning lisa vahustades vahukoorele. Pane igasse kuklisse veidikene šokolaadikreemi. Täida vahukooreseguga vastlakuklid ning raputa üle tuhksuhkruga.