Koorene ahvena-kukeseenesupp

Koostisosad
400 g | ahvenat või muud valget kala |
300 g | kukeseeni |
4-5 | keskmist värsket kartulit |
2 | keskmist porgandit |
1 | sibul |
1 küüs | küüslauku |
400 ml | kana-, kala- või köögiviljapuljongit |
400 ml |
![]() Köögikoor 15%, 400 ml
|
killuke |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
sorts | oliiviõli |
tilli | |
soola, pipart |
Valmistamine
1.Köögiviljad oma äranägemise järgi tükeldada (porgandid väiksemaks, kartulid veidi suuremaks, sibul ja küüslauk peenemaks) ja potipõhjas või-oliiviõlisegus läbi kuumutada. Maitsestada vähese soola-pipraga.
2. Peale valada kuum kana-, kala- või köögiviljapuljong ning keeta ca 10 min kuni juurviljad peaaegu pehmed on.
3. Kui supp podiseb, praadida pannil või ja oliiviõliga kukeseened, lõigata kalafilee tükkideks.
4. Lisada seened ja kala puljongisse, kuumus kohe maha keerata. Kala küpseb suhteliselt kohe läbi.
5. Lõpuks lisada koor ning hakitud till. Vajadusel veelkord maitsestada ja kuumutada (aga mitte keema lasta).