Koorene ahvena-kukeseenesupp

Retsept: Liis Taras

Koostisosad

400 g ahvenat või muud valget kala
300 g kukeseeni
4-5 keskmist värsket kartulit
2 keskmist porgandit
1 sibul
1 küüs küüslauku
400 ml kana-, kala- või köögiviljapuljongit
400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
killuke
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
sorts oliiviõli
tilli
soola, pipart

Valmistamine

1.Köögiviljad oma äranägemise järgi tükeldada (porgandid väiksemaks, kartulid veidi suuremaks, sibul ja küüslauk peenemaks) ja potipõhjas või-oliiviõlisegus läbi kuumutada. Maitsestada vähese soola-pipraga.

2. Peale valada kuum kana-, kala- või köögiviljapuljong ning keeta ca 10 min kuni juurviljad peaaegu pehmed on.

3. Kui supp podiseb, praadida pannil või ja oliiviõliga kukeseened, lõigata kalafilee tükkideks.

4. Lisada seened ja kala puljongisse, kuumus kohe maha keerata. Kala küpseb suhteliselt kohe läbi.

5. Lõpuks lisada koor ning hakitud till. Vajadusel veelkord maitsestada ja kuumutada (aga mitte keema lasta).