Kõrvitsakreem

Retsept: Ragne Värk

See on justkui väga taljesõbralik versioon kõrvitsakoogist, õigemini maius selle maitsvast täidisest. See on kõrvitsakreemi nö baasretsept, kuid soovi korral võid maitseid täiendada veel lisavürtside, pähklite ning muude sobilike lisanditega. Sobib hästi hommikusöögiks, kui ka toitvaks vahepalaks. Võimalusel võid maiuse isegi 2 päeva varem valmis teha, kuna seistes maitsed vaid täiustuvad!

Koostisosad

300 g kõrvitsat (puhastatuna)
kaneeli
2 tl mett
400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
4 sl röstitud Kreeka pähkleid + peale raputamiseks (hakituna)
paar näpuotsatäit muskaatpähklit

 

Valmistamine

Pane väiksemateks tükkideks lõigatud kõrvitsad ahjuplaadile, raputa peale  u 0,5 tl kaneeli ning piserda peale mesi. Rösti 180 kraadi juures 30-45 minutit ehk seni, kuni kõrvits on täiesti pehme. Suru kõrvits seejärel kahvliga puruks ning sega kokku skyr´iga. Lisa pähklipuru, muskaatpähkel ja näpuotsatäis kaneeli, sega. Serveerides raputa peale röstitud Kreeka pähkleid.