Retseptid
Otsi retsepte

Kevadiselt kerge ja õhuline jogurtikook

Merilin Siimpoeg

Koostisosad

Põhi:
130 g Lady’s Fingers või muid heledaid küpsiseid
80 g Farmi võid

Ääred:
20-25 tk Lady’s Fingers küpsist
150 ml Farmi piima

Täidis:
200 ml vahukoort
250 g Farmi toorjuustu
325 ml Farmi koduaia marjadega jogurtit
60 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
sidrunit või laimi
6 želatiinilehte

Marjakate:
250 g marjapüreed
50 ml vett
3 sl suhkrut
2 želatiinilehte

Kaunistamiseks:
värskeid marju

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass vormi põhja.

Nüüd niisuta enne igat küpsist kergelt piima sees ja säti siis küpsised pikkupidi üksteise kõrvale kuni terve vormi äär on kaetud. Oleneb vormi kõrgusest, aga mina lõikasin umbes 1 cm jagu küpsist alt ära, et küpsis liiga pikk ei oleks ja see paremini vormi mahuks. Tõsta vorm 20 minutiks külmkappi.

Tõsta želatiinilehed külma vette ja lase vähemalt 5 min paisuda.

Täidise jaoks tõsta ühte kaussi toorjuust, vahukoor ja suhkur. Vahusta kergelt ja lisa nüüd ka jogurt. Lisa ka sidruni-/laimikoor ja mahl. Vahusta kergelt läbi.
Kuumuta väikeses potis 40 ml vett keemiseni ja tõsta siis tulelt. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta želatiinisegu paar min. Lisa siis želatiinisegu peene nirena jogurtikreemile samal ajal keskmisel kiirusel mikserdades. Vala jogurtikreem koogipõhjale ühtlaselt laiali ja tõsta siis uuesti külma. Lase vähemalt 30 min tarduda.

Katte jaoks leota taas želatiinilehti külmas vees.
Sega omavahel vesi ja marjapüree. Tõsta 3-4 sl marja-veesegust väikesesse potti ja kuumuta keemiseni. Tõsta siis tulelt eemale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma marjasegu hulka. Lase marjasegul 10 min jahtuda ja sega vahepeal.

Nüüd vala marjasegu koogile katteks ja hoia kooki veel 4-5 tundi külmkapis.

Enne serveerimist kaunista marjadega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee