6 hiigelküpsist
150 g Farmi koorevõid
50 g valget suhkrut
65 g fariinsuhkrut
1 suur muna
100 g kaerahelbeid
100 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
150 g tumedat šokolaadi
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa muna ja klopi läbi. Lisa kuivained ning viimasena hakitud šokolaad. Lase taignal kindlasti 2-3 tundi külmkapis seista, et jahu saaks paisuda ja tainas maitsestuda. Külmas seisnud taignast küpsised hoiavad ka paremini kuju. Vormi taignast lamedad pätsikesed ning küpseta 175 kraadi juures pöördõhuga 12-14 minutit. Korraga lao ühele plaadile kolm küpsist, kuna need vajuvad küpsedes mõnusalt suureks. Retseptist saad kokku 2 plaaditäit ehk 6 XXL küpsist. Lase küpsistel enne maiustama asumist plaadil jahtuda ja taheneda.