Lillkapsa- porgandisupp
4

See soojendav supike valmib lihtsa vaeva ning ilma keeruliste komponentideta. Lõpptulemuseks on aga kreemjas supp, mis on meelmööda ka lastele
Koostisosad
400 g | porgandit (koorimata kogus) | |
400 g | lillkapsast | |
vett | ||
soola | ||
mõned tillivarred | ||
100 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
|
0,5 tl | jahvatatud muskaatpähklit | |
1 tl | mahedat sinepit | |
soovi korral | täiendavalt vett või piima | |
riivitud juustu | ||
Serveerimiseks: |
||
röstsibulat või röstitud seemnesegu | ||
kõrvitsaseemneõli |
Valmistamine
- Koori porgandid. Tükelda köögiviljad ning pane potti.
- Lisa juurde vett nii palju, et see kergelt köögivilju kataks.
- Lisa veidi soola ning tillivarred. Keeda suppi seni, kuni porgand on pehme, seejärel püreesta korralikult kogu segu.
- Lisa toorjuust, muskaatpähkel ja sinep ning kuumuta segu segades seni, kuni toorjuust sulanud.
- Sobiva tekstuuri saamiseks lisa täiendavalt vett või piima, maitsesta vajadusel.
- Pane igasse kaussi 1 sl riivitud juustu ning vala peale kuum supp. Serveeri koos meelepäraste lisanditega.