Lillkapsa- porgandisupp
4
See soojendav supike valmib lihtsa vaeva ning ilma keeruliste komponentideta. Lõpptulemuseks on aga kreemjas supp, mis on meelmööda ka lastele
Koostisosad
| 400 g | porgandit (koorimata kogus) | |
| 400 g | lillkapsast | |
| vett | ||
| soola | ||
| mõned tillivarred | ||
| 100 g |
Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
|
| 0,5 tl | jahvatatud muskaatpähklit | |
| 1 tl | mahedat sinepit | |
| soovi korral | täiendavalt vett või piima | |
| riivitud juustu | ||
Serveerimiseks: |
||
| röstsibulat või röstitud seemnesegu | ||
| kõrvitsaseemneõli | ||
Valmistamine
- Koori porgandid. Tükelda köögiviljad ning pane potti.
- Lisa juurde vett nii palju, et see kergelt köögivilju kataks.
- Lisa veidi soola ning tillivarred. Keeda suppi seni, kuni porgand on pehme, seejärel püreesta korralikult kogu segu.
- Lisa toorjuust, muskaatpähkel ja sinep ning kuumuta segu segades seni, kuni toorjuust sulanud.
- Sobiva tekstuuri saamiseks lisa täiendavalt vett või piima, maitsesta vajadusel.
- Pane igasse kaussi 1 sl riivitud juustu ning vala peale kuum supp. Serveeri koos meelepäraste lisanditega.



