Lillkapsa- porgandisupp

4
Retsept: Ragne Värk

See soojendav supike valmib lihtsa vaeva ning ilma keeruliste komponentideta. Lõpptulemuseks on aga kreemjas supp, mis on meelmööda ka lastele

Koostisosad

400 g porgandit (koorimata kogus)
400 g lillkapsast
vett
soola
mõned tillivarred
100 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl mahedat sinepit
soovi korral täiendavalt vett või piima
riivitud juustu

Serveerimiseks:

röstsibulat või röstitud seemnesegu
kõrvitsaseemneõli

Valmistamine

  1. Koori porgandid. Tükelda köögiviljad ning pane potti.
  2. Lisa juurde vett nii palju, et see kergelt köögivilju kataks.
  3. Lisa veidi soola ning tillivarred. Keeda suppi seni, kuni porgand on pehme, seejärel püreesta korralikult kogu segu.
  4. Lisa toorjuust, muskaatpähkel ja sinep ning kuumuta segu segades seni, kuni toorjuust sulanud.
  5. Sobiva tekstuuri saamiseks lisa täiendavalt vett või piima, maitsesta vajadusel.
  6. Pane igasse kaussi 1 sl riivitud juustu ning vala peale kuum supp. Serveeri koos meelepäraste lisanditega.