Lumepallisupp

Retsept: Liis Taras

Lumepallisupp on üks imemaitsev magustoit, millel on võluvõime äratada hetkega kõige helgemad lapsepõlvemälestused.

Koostisosad

500 ml
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
200 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
4 munakollast
75 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 (ilma kuhjata) spl kartulitärklist
kaunistuseks laimi koort
3 munavalget
2 spl suhkrut (umbes 50g)
veidi vaniljesuhkrut
kaunistuseks pohlasid

 

Valmistamine

– Lumepallide tegemiseks vahusta suhkur ja munavalged kõvaks vahuks.
– Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
– Tee kahe supilusikaga ilusad pallikesed ja aseta õlitatud küpsetuspaberile.
– Küpseta munavalge pallikesi umbes 2 minutit.
– Tõsta ahjust välja jahtuma.
– Supi valmistamiseks vala potti piim ja kohvikoor, sega sisse suhkur ja vanilje.
– Kuumuta kuni keemiseni ning vähenda kuumust.
– Sega sisse vees lahustatud kartulitärklis samal ajal segades.
– Võta kuumust vähemaks ja kui piim on paksenenud keera kuumus kinni, kuid jätka segamist.
– Sega 5 minutit kuni kuumus on langenud ja sega sisse lahti klopitud munakollased pidevalt segades, et munakollane tükki ei läheks.
– Enne serveerimist lase jahtuda.
– Riivi peale laimi koort ja lisa kaunistuseks pohlasid.