Lumepallisupp
Lumepallisupp on üks imemaitsev magustoit, millel on võluvõime äratada hetkega kõige helgemad lapsepõlvemälestused.
Koostisosad
| 500 ml |
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
|
| 200 ml |
Köögikoor 15%, 400 ml
|
| 4 | munakollast |
| 75 g | suhkrut |
| 1 tl | vaniljesuhkrut |
| 2 (ilma kuhjata) spl | kartulitärklist |
| kaunistuseks | laimi koort |
| 3 | munavalget |
| 2 spl | suhkrut (umbes 50g) |
| veidi | vaniljesuhkrut |
| kaunistuseks | pohlasid |
Valmistamine
– Lumepallide tegemiseks vahusta suhkur ja munavalged kõvaks vahuks.
– Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
– Tee kahe supilusikaga ilusad pallikesed ja aseta õlitatud küpsetuspaberile.
– Küpseta munavalge pallikesi umbes 2 minutit.
– Tõsta ahjust välja jahtuma.
– Supi valmistamiseks vala potti piim ja kohvikoor, sega sisse suhkur ja vanilje.
– Kuumuta kuni keemiseni ning vähenda kuumust.
– Sega sisse vees lahustatud kartulitärklis samal ajal segades.
– Võta kuumust vähemaks ja kui piim on paksenenud keera kuumus kinni, kuid jätka segamist.
– Sega 5 minutit kuni kuumus on langenud ja sega sisse lahti klopitud munakollased pidevalt segades, et munakollane tükki ei läheks.
– Enne serveerimist lase jahtuda.
– Riivi peale laimi koort ja lisa kaunistuseks pohlasid.



