Maapähklivõisai

Retsept: Ragne Võrk

Maapähklivõi annab igale küpsetisele sellele omase, kergelt soolaka maitse. Ka siin retseptis on kasutatud sedasama võiet, mis muudab küpsetise tekstuuri pisut tihkeks ning lisab sellele omast soolakat nüanssi. Tegemist on gluteenivaba magusamapoolse küpsetisega, mis oma olemuselt meenutab ka keeksi. Valmista keeksike kindlasti päev enne serveerimist, kuna see küpsetis on kõige parem järgmisel või ülejärgmisel päeval peale küpsetamist.

Koostisosad

 

175 g maapähklivõid (crunchy)
125 g Demerera suhkrut
2 muna
250 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
4 dl riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

 

Valmistamine

Vahusta mikseriga maapähklivõi suhkruga. Lisa vahustamist jätkates munad ja Kreeka jogurt. Sega kuivained omavahel ning lisa lusikaga segades tainasse. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund – 1tund 15minutit.