Mahlane kohupiima purukook rabarberi ja kookoshelvestega

Võimatu on mitte armastada kevade esimestest erkroosadest hapukatest vartest valmistatud mahlast kohupiima-purukooki, seepärast tasub seda kohe terve plaaditäis teha. Nii võib kindel olla, et kooki jagub ka neile, kes soovivad lisapala. Siin koogis on üllatajaks kookoshelbed, mis sobituvad hapuka rabarberiga üllatavalt hästi. Rabarberit lisa koogile kohe mõnuga ja või julgelt retseptis toodud kogust suurendada.
Koostisosad
Tainas | |
4 dl | jahu (sobib nii nisujahu kui ka speltajahu) |
200 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
1 dl | rafineerimata roosuhkrut |
Näpuotsaga | soola |
2 dl | kookoshelbeid |
Kohupiimatäidis | |
5 | muna, valge ja kollane eraldatud |
1,5–2 dl | rafineerimata roosuhkrut |
1 tl | vanillisuhkrut |
5×200 g |
![]() Kohupiim 5%, 200 g
|
3–4 sl |
![]() Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
või hapukoort |
4–5 vart | rabarberit, tükeldatuna |
Valmistamine
Tõsta kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda ka köögikombaini abil teha. Sega juurde kookoshelbed ja näpi kõik ühtlaseks. Laota ¾ purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale ja suru ühtlaseks. Vormi suurus võiks olla ca 25×35 cm.
Eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollased suhkru, vanillisuhkru, kohupiima ja jogurti või hapukoorega. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega kohupiimamassiga. Kalla kohupiimavaht tainapõhjale.
Sinna peale laota tükeldatud rabarber. Võid rabarberile veidi suhkrut veel peale puistata. Kata kook ülejäänud tainapuruga ja tõsta eelsoojendatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes 45-55 minutiks, kuni kook on pealt kuldne.