Marineeritud peedi ja redise salat kitsejuustuvahuga
Värvikirev ja kirgas lihtne salat on kui ood värvilistele köögiviljadele. Kui sul õnnestub leida erivärvilisi köögivilju – lillat porgandit, kollast peeti või muud põnevat – siis kasuta neid julgelt ise uusi värvikombinatsioone luues. Köögiviljadele seltsi säti aga kreemine toorjuustu kitsejuustuvaht, mis aitab krõmpsuvad köögiviljad omavahel kaunilt kokku sobitada.
Koostisosad
| 6 | redist, õhukeste viiludena |
| 1 | kollane peet, õhukeste viiludena |
| 1 | valge redis, õhukeste viiludena |
| 1 suurem | lilla porgand, õhukeste viiludena |
| punast sibulat, õhukeste viiludena | |
| 8 | vutimuna, keedetuna |
| peedimahla | |
| söödavaid õisi | |
| soola ja pipart | |
| 1 dl | oliiviõli |
| 1 | sidruni mahl |
| pisut | mett |
| värskeid ürte | |
Kitsejuustukreem: |
|
| 100 g | pehmet kitsejuustu või kitsepiimast toorjuustu |
| 200 g |
Köögitoorjuust, 400 g
|
| veidi | soola ja pipart |
Valmistamine
- Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja veidi mett. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta redised, peet, porgand ja sibul marinaadi sisse.
- Kui kasutad värvilisi köögivilju, marineeri neid eraldi, muidu hakkavad värvid segunema.
- Keeda vutimunasid ca 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Tõsta umbes viieks minutiks peedimahla sisse.
- Vahusta köögokreem õhuliseks. Hõõru kitsejuust ühtlaseks ja ühenda siis kreemiga.
- Töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
- Säti taldrikule marineeritud köögiviljad, lisa kas lusikaga või pritskotiga kitsejuustukreem.
- Säti juurde pooleks lõigatud vutimunad ning kaunista värskete ürtide ning söödavate lilledega. Serveeri kohe.



