Marineeritud peedi ja redise salat kitsejuustuvahuga

Värvikirev ja kirgas lihtne salat on kui ood värvilistele köögiviljadele. Kui sul õnnestub leida erivärvilisi köögivilju – lillat porgandit, kollast peeti või muud põnevat – siis kasuta neid julgelt ise uusi värvikombinatsioone luues. Köögiviljadele seltsi säti aga kreemine toorjuustu kitsejuustuvaht, mis aitab krõmpsuvad köögiviljad omavahel kaunilt kokku sobitada.
Koostisosad
6 | redist, õhukeste viiludena |
1 | kollane peet, õhukeste viiludena |
1 | valge redis, õhukeste viiludena |
1 suurem | lilla porgand, õhukeste viiludena |
punast sibulat, õhukeste viiludena | |
8 | vutimuna, keedetuna |
peedimahla | |
söödavaid õisi | |
soola ja pipart | |
1 dl | oliiviõli |
1 | sidruni mahl |
pisut | mett |
värskeid ürte | |
Kitsejuustukreem: |
|
100 g | pehmet kitsejuustu või kitsepiimast toorjuustu |
200 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
|
veidi | soola ja pipart |
Valmistamine
- Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja veidi mett. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta redised, peet, porgand ja sibul marinaadi sisse.
- Kui kasutad värvilisi köögivilju, marineeri neid eraldi, muidu hakkavad värvid segunema.
- Keeda vutimunasid ca 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Tõsta umbes viieks minutiks peedimahla sisse.
- Vahusta köögokreem õhuliseks. Hõõru kitsejuust ühtlaseks ja ühenda siis kreemiga.
- Töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
- Säti taldrikule marineeritud köögiviljad, lisa kas lusikaga või pritskotiga kitsejuustukreem.
- Säti juurde pooleks lõigatud vutimunad ning kaunista värskete ürtide ning söödavate lilledega. Serveeri kohe.