Mustika hapukoorejäätis

Retsept: Ragne Värk

Kui sul on kodus jäätisemasin, siis see retsept on mõeldud just sulle. Seesama jäätis vajab vaid komponentide kokkusegamist ning seejärel teeb kogu külmutamise töö juba ära jäätisemasin. Lõpptulemus on meeldivalt kreemine ning mustikane! Kindlasti jälgi, et kõik komponendid (va suhkur) oleksid külmkapikülmad!

Koostisosad

250 g
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
200 g mustikatoormoosi
2-4 sl suhkrut (kogus oleneb toormoosi magususest)
0,5 dl
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
2 dl
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l

Valmistamine

  1. Sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel. Kõige viimasena sega juurde vahukoor.
  2. Pane segu sügavkülmas seisnud (külma!)jäätiseanumasse ning valmista segust jäätis. Jäätise valmistamine jäätisemasinas võtab aega umbes 20 minutit.