Õuna- kakaokook

Retsept: Ragne Värk

See on justkui rummikook – maitselt tummine ning täidlane, katteks toorjuustubesee, mis oma mõnusa maitsega nii mõnedki koogimaiad täielikult ära võlub.

Koostisosad

 

2 dl suhkrut
5 sl naturaalset kakaopulbrit
5 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 muna
1 dl õli
100 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
100 g õuna, riivituna
Kate:
3 munavalget
150 g suhkrut
100 g toorjuustu

Valmistamine

Koogi valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa segades ülejäänud ained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.
Katte valmistamiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa mikserdamist jätkates juurde suhkur. Vahusta seni kuni segu on läikiv. Sega toasoe toorjuust lahti ning lisa ettevaatlikult lusikaga vahu hulka. Vala segu koogivormi. Küpseta seejärel 150 kraadi juures 40 min ning seejärel 200 kraadi juures ca 10 min.