Peedivõie

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

 

100 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart
500g pärmi-lehttainast
muna (määrimiseks)

Valmistamine

  1. Pane kõik ained kaussi ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu,. Vajadusel maitsesta.
  2. Lehttainatorud
    Lehttainatorude valmistamiseks kasuta spetsiaalseid küpsetamistorusid, mida on võimalik leida köögitarvikute kauplustest. Müügil on nii klassikalise mõõtmetega torud, kuid ka ühe-ampsu valmistamiseks mõeldud küpsetustorud.  Alljärgnevalt küpsetustemperatuurid ja kogused väikeste lehttorude valmistamiseks.
  3. Lõika tainast umbes 1,5cm laiused ribad ning alustades peenemast küpsetustoru otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma).
  4. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadilises ahjus u12 minutit.
  5. Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru.
  6. Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem.