Peedivõie

Koostisosad
100 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja |
50 g | keedetud peeti |
50 g | suitsukana (liha kogus) |
soola, pipart | |
500g | pärmi-lehttainast |
muna (määrimiseks) |
Valmistamine
- Pane kõik ained kaussi ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu,. Vajadusel maitsesta.
- Lehttainatorud
Lehttainatorude valmistamiseks kasuta spetsiaalseid küpsetamistorusid, mida on võimalik leida köögitarvikute kauplustest. Müügil on nii klassikalise mõõtmetega torud, kuid ka ühe-ampsu valmistamiseks mõeldud küpsetustorud. Alljärgnevalt küpsetustemperatuurid ja kogused väikeste lehttorude valmistamiseks. - Lõika tainast umbes 1,5cm laiused ribad ning alustades peenemast küpsetustoru otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma).
- Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadilises ahjus u12 minutit.
- Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru.
- Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem.