Peekoni-hernevõie

Retsept: Ragne Värk

Suitsupeekon on selle retsepti üks salasõnadeks, kuna jagab määrdele rohkelt omapärast maitset ning täiustab ka teisi komponenti. Serveeri seda dipikastmena või pehmelt ciabattal!

Koostisosad

50 g (külmutatud) herneid
6 suitsupeekoniviilu
150 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
2 tl mahedat sinepit
soola, pipart, suhkrut

Valmistamine

  1. Vala hernestele ülessulatamiseks peale keev vesi, seejärel nõruta.
  2. Lõika suitsupeekoniviilud peeneteks ribadeks ning prae pannil krõbedaks.
  3. Seejärel pane kõik komponendid kaussi (ka pannile tekkinud peekonirasv) ning püreesta ühtlaseks.
  4. Kindlasti ära püreesta mass täiesti ühtlaseks seguks, vaid jäta tekstuur tükiliseks.
  5. Maitsesta ning lase külmkapis enne serveerimist seista vähemalt tunnike