Peekoni-hernevõie

Suitsupeekon on selle retsepti üks salasõnadeks, kuna jagab määrdele rohkelt omapärast maitset ning täiustab ka teisi komponenti. Serveeri seda dipikastmena või pehmelt ciabattal!
Koostisosad
50 g | (külmutatud) herneid |
6 | suitsupeekoniviilu |
150 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
|
2 tl | mahedat sinepit |
soola, pipart, suhkrut |
Valmistamine
- Vala hernestele ülessulatamiseks peale keev vesi, seejärel nõruta.
- Lõika suitsupeekoniviilud peeneteks ribadeks ning prae pannil krõbedaks.
- Seejärel pane kõik komponendid kaussi (ka pannile tekkinud peekonirasv) ning püreesta ühtlaseks.
- Kindlasti ära püreesta mass täiesti ühtlaseks seguks, vaid jäta tekstuur tükiliseks.
- Maitsesta ning lase külmkapis enne serveerimist seista vähemalt tunnike