Piparkoogimaius
Koostisosad
| 5 | leivaviilu (kõige parem on puuviljadega jõululeib) |
| 2 dl | ploomimahla |
| 50 g | tumedat šokolaadi |
| 4 sl | kondenspiima |
| 0,5 tl | piparkoogimaitseainet |
| suhkrut (soovi korral) | |
| 4 sl |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
| 2 sl | röstitud mandleid |
Valmistamine
- Purusta käte vahel leib ja pane koos ploomimahlaga potti.
- Keeda madalal kuumusel seni, kuni leib on pehme ja segunenud. Seejärel püreesta ühtlaseks kreemiks.
- Sulata šokolaad vesivannil ja lisa segades leivakreemi.
- Lisa 2 sl kondenspiima ja piparkoogimaitseaine (vajadusel võid lisada täiendavalt suhkrut, kui magusust juurde soovid).
- Lase pisut jahtuda ja jaota segu kolme, nelja klaasi. Lase külmas taheneda vähemalt pool tundi.
- Sega Kreeka jogurt järelejäänud 2 sl kondenspiima ja röstitud mandlitega.
- Jaota klaasidesse leivakreemile.
- Kaunista meelepäraselt ja serveeri!



