Piparkoogimaius

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

5 leivaviilu (kõige parem on puuviljadega jõululeib)
2 dl ploomimahla
50 g tumedat šokolaadi
4 sl kondenspiima
0,5 tl piparkoogimaitseainet
suhkrut (soovi korral)
4 sl
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
2 sl röstitud mandleid

 

Valmistamine

  1. Purusta käte vahel leib ja pane koos ploomimahlaga potti.
  2. Keeda madalal kuumusel seni, kuni leib on pehme ja segunenud. Seejärel püreesta ühtlaseks kreemiks.
  3. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa segades leivakreemi.
  4. Lisa 2 sl kondenspiima ja piparkoogimaitseaine (vajadusel võid lisada täiendavalt suhkrut, kui magusust juurde soovid).
  5. Lase pisut jahtuda ja jaota segu kolme, nelja klaasi. Lase külmas taheneda vähemalt pool tundi.
  6. Sega Kreeka jogurt järelejäänud 2 sl kondenspiima ja röstitud mandlitega.
  7. Jaota klaasidesse leivakreemile.
  8. Kaunista meelepäraselt ja serveeri!