Pokaali Napoleonikook

4
Retsept: Ragne Värk

Napoleoni kook koosneb teadupärast rohketest küpsetatud muredatest tainakihtidest, mille vahel laiub siidine keedukreem. Paljudel jääbki Napoleoni koogi tegemine ära just selle valmistamise ajakulu ka keerukuse pärast. Keedukreem ning tainakihtide küpsetamine nõuab oma aja. Seepärast on üks hea idee valmistada hoopis pokaali Napoleoni kooki. Selle koogi kreem koosneb lihtsasti valmivast pudingusegust. Täidise vahel laiutavad tainakihid koosnevad aga küpsetatud ning käte vahel peenemaks puruks tehtud pärmi-lehttainast.
Tähelepanek: magustoidud on valmistatud 2,5dl vett mahutavatesse pokaalidesse. Kui on väiksemad pokaalid, siis arvesta, et vaja on võtta rohkem pokaale.

Koostisosad

300 g pärmi-lehttainast
Kreem:
2 dl
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
1 tops (230 g)
Koorene puding vaniljega, 230 g
Koorene puding vaniljega, 230 g
1 tl vanillisuhkrut
4 sl tuhksuhkrut

Valmistamine

Rulli tainas õhemaks ning küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks (ca 15-25 min). Lase jahtuda ning seejärel pudenda käte vahel peenemaks. Vahusta koor vahule. Sega toorjuust kausis lahti ning lisa segades juurde vahukoor, puding ja suhkrud.
Täida pokaalid kihiti: tainapuru, kreem, tainapuru, kreem.
Korda sama tegevust veelkord. Kokku peab tulema 4 tainapurukihti ning 3 kreemi kihti! Kaunista ning serveeri koheselt või lase ööpäevakese jahedas seista!