Praesibuladipp

Retsept: Ragne Värk

Tegemist on äärmiselt mõnusa dipikastmeretseptiga, mis on meeltmööda eelkõige sibulasõpradele. Selle retsepti salavõtmeks on pannil korralikult klaasjaks küpsetatud sibulaviilud, tänu millele need lõpptulemusena kastmes mahedat mekki jagavad. Võimalusel lase kastmel enne serveerimist jahedas vähemalt pool tunnikest maitsestuda! Sobib serveerimiseks röstitud saia/leiva või köögiviljadega.

Koostisosad

2 väiksemat sibulat
150 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
2 sl värsket peterselli, hakituna
1 tl röstitud köömneid
soola, pipart, suhkrut

Serveerimiseks:

röstitud saia ja –rediseviile

Valmistamine

  1. Koori ja lõika sibulad viiludeks ning küpseta pannil õlis klaasjaks.
  2. Vahepeal raputa sibulaviiludele peale pisut soola, nii väldid kõrbemisohtu.
  3. Aseta klaasjaks küpsenud sibulad kaussi, lisa petersell ja Skyr ning püreesta saumikseriga ühtlaseks.
  4. Lisa köömned, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis.