Purukattega piparkoogine pirni-toorjuustukook

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

250 g piparkoogitainast
Täidis
300 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
100 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu
1 dl
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
2 küpset pirni
Kate
75 g võid, toasooja
125 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli

 

Valmistamine

Rulli piparkoogitainas õhemaks ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale. Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust suhkruga. Lisa segades munad ja jahu ning kõige viimasena vahukoor. Koori ja tükelda pirnid ning sega täidisesse. Vala segu vormi ning küpseta kooki 180 kraadi juures 20 minutit.
Küpsemise ajal valmista kate: vahusta või suhkrutega ning lisa siis omavahel segatud kuivained. Sega tainast näppude vahel seni, kuni saad puruse segu. Seejärel lõpeta koheselt taina töötlemine, sest vastasel juhul segad  antud taina liialt ühtlaseks massiks. Kui kook on 20 minutit ahjus küpsenud, lisa sellele purusegu ning küpseta veel 30 minutit.
Soovitus: * Kõige parema tulemuse saab, kui selle koogi valmistamiseks on või ja toorjuust täielikult toasoojad, seetõttu võta need toorained aegsasti juba külmkapist välja!
* Kõige maitsvam on kook jahtunult järgmisel päeval!