Kreeka jogurti padjal serveeritud tervislik
soe salat maitseb võrratult ja meeldib oma suure kiudainete sisalduse tõttu ka
meie kõhubakteritele.
NB! Ise keedetud kikerherned on hoopis teise maitse ja tekstuuriga.
Kikerherned keedad soodat lisades
pehmeks 10 minutiga, kui soodat ei lisa, kulub selleks 30 minutit. Vaata
saatest, mis toiduteadlane Kaarel sooda kasutamise kohta ütleb.
Koostisosad
4-le
3-4 keskmist toorest peeti 1 brokoli (350 g) 4 küüslauguküünt 250 g kuivatatud kikerherneid - 8 tundi vees
leotatud 1 sl koriandriseemneid + 2 tl jahvatatud
vürtsköömneid + 0,5 tl kurkumit + 0,5 tl jahvatatud cayenne’ pipart 370 g Farmi 10% Kreeka jogurtit soola ja pipart küpsetamiseks viinamarjaseemneõli viimistlemiseks 3 sl väärisoliiviõli ja
peotäis värsket münti
Valmistamine
Kuumuta ahi
220 kraadini. Pese peedid hoolikalt ja lõika koos koorega sektoriteks.
Viiluta küüslauguküüned. Lõika brokoli õisikuteks.
Pane
peedisektorid ja küüslauk küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi ühele poolele
- teisele läheb hiljem küpsema brokkoli. Nirista peetidele korralik
lurakas õli, keeruta juurde soola ja pipart. Sega kätega läbi ja suska
ahju ülemisele siinile 40 minutiks küpsema. Sega paar korda läbi selle aja
jooksul.
NB! Selle küpsemist
kiirendava sooda nipi võid vahele jätta:
Üleöö leotatud
kikerherned kurna ja heida poti põhja,
lisa 0,5 teelusikatäit soodat. Kuumuta kikerherneid koos soodaga kuivalt kolm
minutit, neid pidevalt segades.
Vala peale
1,5 liitrit vett, lase keema tõusta ja riisu tekkiv vaht. Keeda madalal
kuumusel 10-30 minutit, kuni kikerherned on pehmed, kuid hoiavad veel oma
kuju. Kurna.
Kui peet
poolpehme, säti brokoliõisikud plaadi teisele poolele, lisa sorts õli ja
sega läbi. Pane plaat tagasi ahju ülemisele siinile, kuniks brokoli
krõmpsküpseks saab.
Kuumuta
pannil keskmisel kuumusel vürtsid lurakas õlis pidevalt segades minut. Lisa
kikerherned. Pidevalt segades ja vajadusel kuumust tõstes rösti
kikerherned kuldseks.
Määri Kreeka
jogurt ühtlaselt serveerimisalusele. Laota peale peet ja brokoli, neile
pudista kikerherned. Nõrista peale väärisoliiviõli ja soputa üle
mündilehtedega.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee