Rohelised pannkoogid
Nimeta neid ka “Päästetud pannkookideks”, sest pannukad ja täidis valmivad kappi ja külmikusse jäänud toidulõppudest. Paki põhjas vedelev peotäis riisi ja koti põhja “unustatud” paar peotäit mungube (või punaseid läätsesid või kikerherneid vmt) – kas oleksid arvanud, et neid üleöö leotades ja blenderis tainaks suristades saad küpsetada oivalised pannkoogid?!? Mina teen neid pannukaid alati, kui õhtul avastan, et kapis pole enam ühtegi muna, aga hommikul tahaks pannkooki 😀 Ubades ja läätsedes olev valk teeb tainast elastselt pehme ilma munata. Spinati võid asendada naadi või nõgestega või hoopis ära jätta. Pannuka vahele keeruta külmikust leitud jogurtite põhjad ja sügavkülmast eelmise suve vaarikaid või muid marju. Või kodust moosi.
Koostisosad
| 100 g | kuivatatud mungube |
| 50 g | riisi |
| 50 g | värsket spinatit |
| 1,5 dl | külma vett |
| 0,5 tl | soola + 1 tl roosuhkrut |
| 1–2 sl | Monin Pistaatsia siirupit |
| praadimiseks õli | |
| Täidis | |
| 150–200 g |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
| 150–200 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 2 dl | külmutatud vaarikaid |
| 2 sl | roosuhkrut |
| peotäis | mandlilaaste |
Valmistamine
1. Viska riis ja mungoad sõelale, loputa voolava vee all. Kurna kaussi, kalla peale kahekordne kogus külma vett ja jäta 8-10 tunniks paisuma. Nõruta ja viska blenderisse koos spinatiga, vala juurde vesi, maitsesta soola-suhkru ja pistaatsiasiirupiga. Blenderda siidiseks tükkideta tainaks.
2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel lurakas õli ja vala täpselt panni keskele neljandik tainast. Panni ringikujuliselt liigutades lase tainal laiali valguda, kuni pannukas on umbes 20 cm suurune. Küpseta madal-keskmisel kuumusel (nii saad rohelisemad pannukad), kuni pannuka äärde hakkavad tekkima mullid. Lükka pannilabidas pannuka alla, keera kook ümber ja küpseta ka teiselt poolt. Tee nii veel kolm pannukat.
3. Tõsta marjad sügavkülmast sulama ja surista poolsulanult koos roosuhkruga läbi nii, et moosi sisse veel marjatükke jääks. Rösti kuival pannil mandlilaastud. Sega kausis jogurt ja skyr (või kasuta nende asemel vegan jogurtit), keeruta laisalt juurde toormoos, nii et segu veel triibuline. Jaota täidis poolele pannukale, raputa peale mandlilaaste ja tõsta teine pannukapool täidisele. Söö ja nurru.



