Röstpeedipüreesupp

4
Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

700 g toorest peeti
2 sellerivart
soola, pipart, oliiviõli
1 l vett
150 g
Toorjuust murulauguga, 150 g
Toorjuust murulauguga, 150 g

Valmistamine

  1. Koori peedid ja lõika viiludeks. Viiluta ka sellerivarred.
  2. Pane viilutatud köögiviljad ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga.
  3. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 minutit.
  4. Seejärel tõsta röstitud köögiviljad potti, lisa vesi ning keeda umbes 15 minutit.
  5. Püreesta supp, sega juurde toorjuust ning kuumuta seni, kuni toorjuust on sulanud.
  6. Maitsesta ning serveeri kõrvitsaseemnete ja oliiviõliga.