Sarvesaiad õuna, apelsinisukaadi ja kardemoniga

Kodused sarvesaiad, mis sisaldavad meeldivas koguses täidist – kaneeli ja kardemoniga rikastatud õunatükke, maitserikast apelsinisukaadi ning kreemjat toorjuustusegu. Lõpptulemuseks on pehmed küpsetised, mis on ideaalsed tassikese tee või kohviga.
Koostisosad
Tainas: | |
2 dl | nisujahu |
2 dl | grahamjahu |
1 tl | küpsetuspulbrit |
1 sl | tuhksuhkrut |
näpuotsatäis | soola |
50 g | vôid, toasooja |
200 g |
![]() Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
Toorjuustutäidis: | |
50 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja |
50 g | vôid, toasooja |
2 sl | Demerera suhkrut |
0,5 tl | kaneeli |
Õunasegu: | |
1 (ca 200 g) | õun |
2 näpuotsatäit | kardemoni |
2 sl | Demerera suhkrut |
0,25 tl | kaneeli |
3 sl | apelsinisukaadi |
Valmistamine
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega käte abil tainasse. Seejärel lisa jogurt ning sõtku segu ühtlaseks tainaks. Lase sel külmkapis ca 15 minutit taheneda. Sega toorjuustutäidise komponendid omavahel.
Koori õun ning haki väikesteks tükkideks. Sega õunatükid kokku teiste komponentidega.
Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ümmarguseks ringiks, määri toorjuustusegu tainakettale ning raputa peale õunatäidis (õunatükke ära väga ringi keskele lisa). Seejärel lõika ring kaheksaks ”tordiviiluks”. Keera viilud laiemast osast rulli sarvekeseks ning küpseta ahjus 175 kraadi juures (pöördõhuga režiimil) 15-17 minutit.