Sarvesaiad õuna, apelsinisukaadi ja kardemoniga

8
Retsept: Ragne Värk

Kodused sarvesaiad, mis sisaldavad meeldivas koguses täidist – kaneeli ja kardemoniga rikastatud õunatükke, maitserikast apelsinisukaadi ning kreemjat toorjuustusegu. Lõpptulemuseks on pehmed küpsetised, mis on ideaalsed tassikese tee või kohviga.

Koostisosad

 

Tainas:
2 dl nisujahu
2 dl grahamjahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
50 g vôid, toasooja
200 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Toorjuustutäidis:
50 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
50 g vôid, toasooja
2 sl Demerera suhkrut
0,5 tl kaneeli
Õunasegu:
1 (ca 200 g) õun
2 näpuotsatäit kardemoni
2 sl Demerera suhkrut
0,25 tl kaneeli
3 sl apelsinisukaadi

 

Valmistamine

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega käte abil tainasse. Seejärel lisa jogurt ning sõtku segu ühtlaseks tainaks. Lase sel külmkapis ca 15 minutit taheneda. Sega toorjuustutäidise komponendid omavahel.
Koori õun ning haki väikesteks tükkideks. Sega õunatükid kokku teiste komponentidega.
Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ümmarguseks ringiks, määri toorjuustusegu tainakettale ning raputa peale õunatäidis (õunatükke ära väga ringi keskele lisa). Seejärel lõika ring kaheksaks ”tordiviiluks”. Keera viilud laiemast osast rulli sarvekeseks ning küpseta ahjus 175 kraadi juures (pöördõhuga režiimil) 15-17 minutit.