Skyramisu
Islandi restoranides serveeritakse magustoiduks tiramisut, milles mascarpone asemel kasutatud skyr’i. Tulemuseks on Skyramisu – mitte nii rammus, kuid samas kreemine dessert.
Koostisosad
| 400 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 2 dl |
Vahukoor 35%, 1 l
|
| 0,5 dl | suhkrut |
| 1 tl | vanillisuhkrut |
| 200 g | Ladyfingers küpsiseid |
| 6-7 dl | kanget kohvi (vedelikku) |
| 1-2 spl | kakaopulbrit |
| 50 g | 70 % peenikeseks hakitud šokolaadi |
Valmistamine
Mikserda koor ja suhkur tugevaks vahuks. Sega sisse skyr ja vanillisuhkurPane kohvi laiemasse kaussi ja kasta pooled küpsised ühekaupa kohvi sisse ning tõsta serveerimisalusele. Kata poole kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja raputa peale hakitud šokolaad.
Kasta ülejäänud küpsised (ühekaupa) kohvi sisse, tõsta kreemile teiseks kihiks ning kata ülejäänud kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja pane ööseks külmkappi.



