Skyrra Cotta vanilli-laimi mee kastmega

Itaallaste siidine panna cotta on ajatu magustoiduklassik, mis tavaliselt valmib rammusast koorest. Kes aga soovib maiustada ilma, et küllastunud rasvade lugemise osuti kohe punasele alale satuks, võib vahelduseks valmistada selle kooretarretise hoopis skyriga. Natuke koort võiks siiski magustoidule lisada, see aitab siidisemat tekstuuri tekitada.
Koostisosad
500 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
, toasoojana |
2 dl | 35%-list koort, kergelt vahustatuna |
2-3 sl | suhkrut |
5 | lehte želatiini |
Vanillikaunast kraabitud seemneid või vanillisuhkrut | |
Vanilli-laimi-meekaste: |
|
1 dl | vedelamat mett |
2-3 sl | laimimahla |
Vanillikaunast kraabitud seemneid | |
Värskeid marju serveerimiseks | |
Õli vormide määrimiseks |
Valmistamine
- Määri vormid seest õliga.
- Tõsta želatiinilehed külma vette paisuma umbes 10 minutiks.
- Tõsta veidi koort kastrulisse ja vahusta ülejäänud koor kergelt koos suhkru ja vanilliseemnete või -suhkruga.
- Sega skyr ühtlaseks ja lisa koorele. Kuumuta kõrvaletõstetud koor pliidil, tõsta želatiinilehed veest, nõruta need kuivemaks ja lisa siis kuumale koorele. Sega kuni lehed on täielikult lahustunud.
- Jahuta veidi ja tõsta siis esmalt paar lusikatäit koore-skyrisegu želatiinisegu sisse. Sega läbi ja ühenda siis mõlemad segud.
- Sega hoolega läbi, et želatiin oleks ühtlaseks jaotunud. Kalla saadud segu vormidesse ja tõsta jahedasse vähemalt paariks tunniks.
- Kastme jaoks sega mesi laimimahla ja vanilliseemnetega.
- Serveerides tõmba noaga skyrna cotta vormi äärest lahti ja kummuta siis magustoidutaldrikule.
- Lisa laimi-vanilli meekastest ning värskeid marju.
Serveeri kohe.